2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kihalás szélén álló fajok kitömött példányait csípték el Spanyolországban

Kitömött állatok, köztük kihalás szélén álló fajok egyedeinek több mint ezer darabos kollekcióját foglalta le a spanyol csendőrség. A gyűjteményben szereplő állatok közt vadon már kihalt kardszarvú antilop, súlyosan veszélyeztetett mendeszantilop, valamint veszélyeztetett bengáli tigris is található.

A csendőrök a preparátumok között 405 olyan fajt azonosítottak, amelyet véd a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES).

A hatóság tavaly novemberben szerzett tudomást a kollekció létezéséről, amelyre a nyomozók a valenciai Bétera településen, egy 50 ezer négyzetméteres épületben bukkantak rá, szinte kiállításszerűen elrendezve. A falakat trófeák borították, és mintegy kétszáz darab elefántagyar volt sorfalszerűen elhelyezve.

A gyűjtemény darabjai Fotó: Guardia Civil Interior

A csendőrség közleménye szerint Spanyolországban még sosem bukkantak ilyen nagyságrendű gyűjteményre, amelynek értékét 29 millió euróra (10,9 milliárd forint) becsülik.

Egy emberrel szemben indult nyomozás egyebek mellett csempészet gyanújával, azt még vizsgálják, hogy az átadott dokumentumok igazolhatják-e a tulajdonjogot.

Neked ajánljuk
Először észleltek tengeriszivacs-fehéredést Új-Zélandon Újabb korallfehéredés sújtotta a Nagy-korallzátonyt Faludy György: Tanuld meg ezt a versemet (videó) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam