2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnyílt a tulipános kert Mórahalomnál

Megnyílt az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem százhúszezer virágot számláló tulipános kert Mórahalom határában. A Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában fekvő kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik.

Nógrádi Zoltán polgármester azt mondta, a tulipános kert olyan kezdeményezés, amely jó kiegészítője a város idegenforgalmi elképzeléseinek. Mátrai Zoltán ötletgazda elmondta, négy évvel ezelőtt az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, akkor 30 ezer tulipánhagymát elültetve.

Jelenleg már 13 kert működik az országban, ahol kétmillió tulipán nyílik majd, melyből egymilliót idén ültettek el. A tavalyi év tapasztalatai alapján a kertekben várhatóan kétszázezer látogatót látnak majd vendégül.

Major Zoltán, a TulipGarden Mórahalom vezetője elmondta, hogy a kert látványos fejlesztéseken ment át a tavalyi megnyitó óta. A virágok száma 50 ezerről 120 ezerre nőtt, a virágágyások mellett kialakított bemutatókertnek köszönhetően a látogatók már ötvenféle tulipánban, többfajta nárciszban, jácintban gyönyörködhetnek. A kertben játszótér és egy teknősrezervátum is épült.

Fotó: youtube.com/Web radio

Tavaly ötszáz tő bazsarózsát is elültettek, az idei tervek között pedig egy rozárium kialakítása szerepel, ahol 900 rózsa virágzik majd – közölte a szakember.

Idén is lesz kézművesvásárral és falatozási lehetőséggel egybekötött tulipán-, jácint- és nárciszszüret, amelyre szeretettel várják a látogatókat.

A szüretek időpontjai: április 15–18., 23–24., valamint április 30. – május 1. Nyitvatartás: 9 és 17 óra között.

A virágszedéssel jótékony célt is támogatnak az odaátogatók, ugyanis minden szál virág árából 10 százalékot a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánl fel a park.

Neked ajánljuk
Készítsünk sárgyűjtő helyeket a fecskék védelmében Nem veszélyesek a tőrösdarazsak, ne bántsuk őket! (videókkal) Tudtad, hogy a kerted segíthet a hirtelen lezúduló csapadék megzabolázásában? A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam