2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Agyonvertek egy védett barna medvét Iránban

Az Ardabil tartománybeli Kenazak település lakosai kergették és ütötték a medvét, majd traktorral támadtak rá.

Letartóztattak egy férfit, mert agyonvert egy védett barna medvét, amelyik betévedt a férfi falujába Északkelet-Iránban. A helyszínen készült fotón látható, hogy a vadat az egyik traktorkerék a földhöz szegezi, a nyaka egy földmunkagéphez van kötve.

Az Isna hírügynökség szerint az állatnak eltörött a lába, a csípőcsontja, és a gerince is megsérült. A vadvédelmi hatóság munkatársai egy állatklinikára vitték, ahol a sérülések következtében elpusztult.

Nem tudni, mi volt az oka, hogy a helyiek a medvére támadtak. Irán medvepopulációja, mely a Zagrosz és Alborz hegységekben él, az élőhelyek pusztulása, a vadászat és az emberekkel való konfliktusok miatt megfogyatkozott.

A helyi ügyész elítélte a „borzalmas tettet”, amely véleménye szerint felzaklatta a lakosokat. A félhivatalos Isna hírügynökség szerint hétfőn a tartományi igazságszolgáltatás vezetője közölte, hogy a „tettest” letartóztatták. A nevét nem közölték.

A fajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetettek között tartja számon.

Fotó: Getty Images

Neked ajánljuk
Először észleltek tengeriszivacs-fehéredést Új-Zélandon Védett természeti területek Európában és Magyarországon (infografikák) Kormos mesék: Egy fazék méz (rajzfilm) Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam