2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több millió méh pusztult el egy repülőúton Alaszka felé

Mintegy ötmillió, Alaszka felé tartó méh pusztult el a Delta Air Lines amerikai légitársaság járatán. A méheket egy alaszkai méhész rendelte Kaliforniából azzal a céllal, hogy az Alaszkában nem őshonos rovarok almafák és facsemeték beporzásában segédkezzenek.

A méheket az eredeti terv szerint Alaszka legnagyobb városába, Anchorage-ba szállították volna április negyedik hetének végén, de a rekeszek túl nagy helyet foglaltak, és emiatt egy atlantai járatra kerültek át, onnan kellett volna Alaszkába jutniuk.

A 48 ezer dollár értékű szállítmány azonban valahogy lekéste a csatlakozást, és az atlantai repülőtéren már csak azt fedezték fel, hogy a méhek rekeszeit több órára kitették a szabadba, és az állatok többsége elpusztult a hőségben.

A Delta Air Lines szóvivője szerencsétlennek nevezte az esetet, és arról tájékoztatott, hogy a társaság felülvizsgálja belső szabályzatát annak biztosítására, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő a jövőben.

Almafák beporzására érkeztek volna a méhek Alaszkába Fotó: Getty Images

Azt a méhész is elismerte, hogy az élő állatok szállítása komoly kockázatokkal jár.

A légitársaság bocsánatot kért a megkárosított alaszkai méhésztől, aki elmondta, korábban már több alkalommal sikerrel szállíttatott méheket Kaliforniából Alaszkába Seattle érintésével. Kaliforniai beszállítója most ismét feladja neki a megrendelt méheket, és a méhész abban reménykedik, hogy a légitársaság is valamilyen módon segítséget nyújt majd az állatok ismételt utaztatásához.

Neked ajánljuk
Sikeres és folytatódik a Vadvirágos Budapest program Szomjan halt madarak hullanak az égből Indiában A kontinens legnagyobb beporzótárlata a természettudományi múzeumban (képgalériával) A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam