2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban

A Zöld Dunakanyar Program keretében 80 fecskebölcsőt kapott a MÁV a Zöld Dunakanyar Alapítványtól, a műfészkek csaknem felét már fel is szerelték négy megállóban.

A MÁV-nak fontos a természeti értékek megőrzése, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve már tavaly az ország számos vasútállomásán helyeztek ki fecskebölcsőket – olvasható a vállalat közleményében.

Ezekkel a kerámiából készült műfészkekkel a céljuk az, hogy a felújított állomásokon is alkalmas helyeket biztosítsanak a fecskéknek a fészkelésre.

A fecskefészkek átadása Vácott Fotó: Zöld Dunakanyar Program

A Zöld Dunakanyar Alapítványtól kapott fecskebölcsők közül április utolsó hetében négy helyszínen 38-at szereltek fel: Nagymaros-Visegrádon 16, Kismaroson és Nagymaroson 6-6, Verőcén pedig 10 várja a madarakat.

A fecskebölcsők alá deszkákat is rögzítenek, hogy az állomás környezete is tisztán tartható legyen.

Fotó: Zöld Dunakanyar Program

Tavaly a MÁV a Szeged–Békéscsaba vasútvonal mentén kilenc, a dél-dunántúli térségben tíz állomáson helyezett el 180-180 fecskebölcsőt. Idén újabb tíz dél-dunántúli helyszínre szeretnének kirakni még 160 darabot.

Neked ajánljuk
A talált madárfiókák többsége nem árva, nem kell megmenteni őket Június közepéig ijesztgethetnek minket a varjak A biomassza itthon leginkább a fatüzelés fedőneve Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam