2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két év alatt találták meg Uri Geller skót szigetének egyetlen patkányát

A skóciai North Brewick közelében lévő Lamb-szigeten önkéntes kajakosok eredtek a rágcsáló nyomába két éve, mert veszélyt jelentett az ott fészkelő tengeri madarak tojásaira és fiókáira.

Azzal, hogy sikerült végre megtalálni a sziget egy szem patkányát, már egyetlen invazív ragadozó sem él a területen.

„Megdöbbentem, amikor megláttam az infravörös felvételen a patkányt. Az én szigetem nem olyan kicsi, ezért szép eredmény egy ekkora rágcsálót megtalálni rajta. Nagyon örülök” – mondta a sziget tulajdonosa, Uri Geller izraeli illuzionista.

Az elcsípett patkány Fotó: Lothian Sea Kayak Club

A Lamb-sziget számos tengeri madár, lundák, sirályok, kormoránok és lummák otthona.

A helyi kajakklub és a Skóciai Tengerimadár-központ önkéntesei 35 alkalommal hajóztak át a szigetre. Mozgásérzékelő kamerákat szereltek fel, és arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egyetlen patkány él a szigeten.

A kajakklub tagjai 35 alkalommal keltek át a szigetre a patkányt keresve  Fotó: Lothian Sea Kayak Club

A tengerimadár-központ munkatársa, Emily Burton azt mondta, óriási megkönnyebbülés, hogy a Lamb-szigeten már nincsenek invazív ragadozók.

A 75 éves Uri Geller 2008-ban lett tulajdonosa a szigetnek, melynek sziklás hegycsúcsa miatt egyesek azt gondolják, köze lehet az egyiptomi piramisokhoz. Említi a szigetet egy Scotichronichon című kézirat, melyet Walter Bower inchcolmi apát írt. Szerinte a skót nép az ókori egyiptomiak leszármazottja.

Neked ajánljuk
Van mód a szúnyogok elleni biológiai védekezésre A madárfajok csaknem felének csökken a populációja Szomjan halt madarak hullanak az égből Indiában Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam