2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család

Egy massachusettsi család befogadott egy útszélen kóborló, rossz állapotban lévő kiskutyát, amikor azonban állatorvoshoz vitték, az gyorsan megállapította, hogy valójában prérifarkaskölyköt találtak.

Úgy tűnt, a kis állat túl fiatalon szakadt el családjától ahhoz, hogy önállóan boldogulni tudjon. Egy forgalmas út mentén bukkantak rá. „Ahogy kiderült, hogy egy kojotról van szó, bennünket hívtak segítségért” – közölte a barnstable-i Cape Wildlife Center vadvédelmi központ.

A kis keleti prérifarkas a központ elkülönítő kórtermében lábadozik. A Rhode Island-i vadállatklinikáról hoztak neki egy „mostohatestvért”, akivel hamarosan be is mutatják őket egymásnak. Miután megkapják az oltásaikat, a központ azt tervezi, hogy együtt neveli fel a két kölyköt kültéri karámjában.

Az útszélen talált kis kojot Fotó: Cape Wildlife Center

„Lehetővé tesszük, hogy megtanulják a természetes viselkedést. Nagyon igyekszünk, hogy minél természetközelibb nevelést kapjanak” – közölték a gondozók.

Noha a prérifarkaskölyköt sikerült megmenteni, a központ szerint könnyen lehetett volna rossz vége a kalandnak, a kojotok ugyanis – a mosómedvékkel, a görényekkel, a denevérekkel és a mormotákkal együtt – Massachusettsben veszettséget terjesztő fajnak, a vírus gyakori hordozójának számítanak.

„Hálásak vagyunk minden egyes embernek, aki időt szán arra, hogy a rászoruló, vadon élő állatokon segítsen, de mindig arra biztatjuk őket, hogy a beavatkozás előtt hívjanak fel szakembert” – közölte a központ.

Neked ajánljuk
Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Delfineket mentettek a Cape Cod-öbölnél Így bánnak több helyen a lakott területre tévedt jegesmedvékkel (videók) Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam