2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érdemes szombaton elnézni a Füvészkertbe

Kiemelkedő Nemzeti Érték lett az ELTE botanikus kertje. Az idén 250 éves kertben  szombaton egész napos családi programmal várják az érdeklődőket, valamint a régi és új örökbefogadókat.

Lezajlott az ELTE Füvészkert jubileumi évének záróeseménye. A negyed évezredes múltat az Európai Botanikus Kertek Kongresszusának nemzetközi résztvevőivel közös program keretében ünnepelték meg. A múltat a Füvészkert alapításának korát idéző korhű, jelmezes zenei előadás, míg a jövőt, a 21. század technikáját felvonultató fényinstallációk, a Varázslatos Füvészkert fényjáték képviselték.

A kongresszus résztvevőit és a hazai meghívottakat is egyaránt lenyűgözték a tematikus kertvezetések, mely során bemutatták a Füvészkert legérdekesebb fáit, védett és veszélyeztetett növényeit, ritka és közismert gyógynövényeit, valamint a mikroszaporító labort is.

Fotó: Füvészkert

Szombaton 10 és 17 óra között a Füvészkert Alapítvány egész napos családi programmal kívánja lezárni a jubileumi évet. Ezen a napon a biológiai sokféleség napja és a növények napja alkalmából színes programokkal készülnek a családoknak. A növényeik örökbefogadóit is ezen a napon várják, és az új örökbefogadásokat növényajándékkal jutalmazzák. A programról ide kattintva lehet megtudni bővebb információkat.

Neked ajánljuk
Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam