2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Delfineket mentettek a Cape Cod-öbölnél

Több tucatnyi szakértő és önkéntes dolgozott órákig hét delfin életéért, amelyek egy, a Cape Cod-öbölbe ömlő folyó sekély vizében rekedtek. A wellfleeti Herring-folyóban a múlt hét közepén, hajnalban vették észre az atlanti fehérsávos delfineket. Egy közeli mentőcsapat egy órával később már a helyszínen volt.

Nem szokatlan, hogy delfinek kerülnek partközelbe a régióban, mivel a Cape Cod-öbölben nagy az árapály-ingadozás.

Misty Niemeyer, az International Fund for Animal Welfare (IFAW) tengeri emlősök mentésével és kutatásával foglalkozó csoportjának munkatársa elmondta, hogy

a delfinek megérkezésükkor jó állapotban voltak, egészségesnek tűntek, de gyorsan kellett cselekedniük, mert tudták, hogy napos, meleg idő lesz. Arra is figyelniük kellett, hogy a dagály elvonulása után nehogy megint megrekedjenek a sekély vízben.

Fotó: boston25news.com

A több mint százkilós, két méter hosszúságú delfineket egy kifejezetten delfinek szállítására tervezett járművel vitték a Provincetown előtti mélyebb vizekhez, ahol szabadon engedték őket.

Niemeyer arról is beszámolt, hogy a legnagyobb delfinre ideiglenes műholdas jeladót is felerősítettek, hogy nyomon tudják követni a csoport útját.

Neked ajánljuk
Elindult az idei tiszavirágzás – Itt az első felvételek egyike Cukorhegyeket rejtenek az óceánok Fordulat a Sajó ügyében A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam