2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszélyes szokás kezd terjedni az erdőkben

A ma rendkívül népszerű túlélőműsorokból  számos praktikát tanulhatnak meg a nézők az erdei túlélés lehetséges formáiról, és nagy a csábítás, hogy ezeket élőben is kipróbálják. A különféle, engedély nélkül ácsolt szerkezetek viszont több veszélyt is rejtenek magukban.

Már maga a fa megszerzése is sokszor probléma forrása, hiszen egy fa kidöntése nemcsak az emberre, de a természetre is több szempontból veszélyes.

Ezenkívül sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért. A legközvetlenebb veszélyt viszont az hordozza, hogy az erőpróbát követően az építményeket magukra hagyják.

Fotó: Erdőmentők Alapítvány

Ezek hamarosan életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csakúgy, mint egyes vadállatoknak, akikre ráborulva az óriási fatömeg tragédia forrásává válhat – írja közösségi oldalán az Erdőmentők Alapítvány.

Mindez nem azt jelenti, hogy sosem próbálhatnánk ki képességeinket ezen a téren. Ha megkeressük engedélyért a helyi erdőgazdálkodót, csak holtfát használunk, ügyelünk arra, hogy ne védett területen építkezzünk, és a végén helyreállítjuk a helyszínt, akkor az időtöltésünk minden érintett számára kellemes emlékekkel jár majd – javasolják az Erdőmentők.

Neked ajánljuk
Az elvadult macskák miatt sodródott a kihalás szélére egy erszényesfaj Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: Facebook/Erdőmentők Alapítvány
Vissza
Hírfolyam