2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új jövevények: albínó galápagosi óriásteknős és fekete testvére (videóval)

A veszélyeztetett faj megőrzését célzó program keretében szaporított kisteknősök egy svájci állatkertben születtek május elején. Az egyik fekete, mint a szülei, a másik pedig albínó. Nemük egyelőre nem derült ki.

Az új jövevényeket a servioni Tropiquariumban mutatták be a közönségnek múlt pénteken.

„Ez az első alkalom a világon, hogy albínó galápagosi teknős született egy állatkertben. A vadonban sem láttak eddig albínó egyedeket”

– írta közleményében az állatkert.

A több mint száz kilogrammos anya február 11-én rakott le öt tojást, az albínó bébi pedig május 1-jén kelt ki az egyikből. A másik teknős május 5-én kelt ki. Előtte a tojások két és fél hónapig voltak egy inkubátorban.

A hím teknős súlya körülbelül 180 kilogramm. A pár körülbelül 30 éves, és most érte el az ivarérettséget. A párosodás sikeressége ennél a fajnál csak 2-3 százalék körüli. A teknősbébik születéskor körülbelül 50 grammot nyomnak, és tenyérnyiek.

Neked ajánljuk
Már biztos, hogy egy 1906 óta kihaltnak vélt óriásteknősre bukkantak Nem engedtek megmenteni egy New York-i elefántot Termesztett hús és növényi eredetű hús – ez a jövő? Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam