2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az utolsó állatokat is kimentették a bezárt thaiföldi állatkertből (videóval)

Az utolsó tigriseket és egy medvét is biztonságos helyre vitték a népszerű thaiföldi nyaralóhely, Phuket állatkertjéből, amelyet a járvány alatt visszaesett turizmus miatt tavaly be kellett zárni.

A látogatók számának drámai csökkenése pénzügyi gondokat okozott az állatkertben, és arra kényszerítette, hogy 2021-ben bezárja kapuit, ám sok ott maradt állatról ezután nem gondoskodtak megfelelően.

Az utolsó tigrisek a phuketi állatkertben Fotó: WFFT

Összesen 11 tigrist és két medvét kellett kimenteni – mondta Edwin Wiek, a thaiföldi Wildlife Friends Foundation (WFFT) állatvédő szervezet alapítója.

A csoport kedden hozta ki az utolsó három állatot, őket a WFFT által működtetett Petchaburi tartománybeli állatmentő központba viszik, mivel a vadonba nem térhetnek vissza – közölte Wiek.

Az intézmény utoljára kimentett medvéje Fotó: WFFT

A koronavírus okozta világjárvány miatt 18 hónapon át elmaradtak a turisták Thaiföldről. Az ország idén 5-15 millió látogatóra számít.

Így szállították el az utolsó medvét:

Neked ajánljuk
Nem engedtek megmenteni egy New York-i elefántot A majmok jobban kedvelik a zenét, mint a videót Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam