2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei

A súlyos gazdasági válsággal küszködő Srí Lanka állatkertjei kezdenek kifogyni az állateledelből. Jelenleg adományokat kérnek a beszerzésükhöz, valamint az egyéb költségek fedezésre.

Az állatkertek bevételei a gazdasági válság, korábban pedig a koronavírus-járvány nyomán csökkentek a látogatók számának elapadása miatt – nyilatkozta Tilak Premakantha, a nemzeti állatkertek vezetője.

A legtöbb pénz a legnagyobb látványosságnak számító és Srí Lankán szigorúan védett elefántok takarmányára kell.

Elefántok egy Srí Lanka-i állatkertben Fotó: nationalzoo.gov.lk

Nem sokkal korábban Mahinda Amaravíra mezőgazdasági és a vadvédelmi miniszter is figyelmeztetett arra, hogy súlyos pénzügyi gondokkal néznek szembe a szigetország állatkertjei.

Az ázsiai ország függetlensége 1948-as elnyerése óta nem tapasztalt léptékű gazdasági válsággal küszködik. A mélyrepülés oka, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turizmusból származó bevételek, miközben emelkedtek az olajárak, a kormány pedig csökkentette az adókat. Emellett Srí Lanka az üzemanyagtól kezdve a gázon és a szénen át a gyógyszerekig sok mindent importál, amelyekből most hiány van.

Neked ajánljuk
Az utolsó állatokat is kimentették a bezárt thaiföldi állatkertből (videóval) A majmok jobban kedvelik a zenét, mint a videót Nem engedtek megmenteni egy New York-i elefántot A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam