2018. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Halálos áldozatai is vannak a Thaiföldet sújtó áradásoknak

Csaknem egymillió embert érintenek a Thaiföld déli részét múlt hét óta sújtó áradások, amelyekben legalább 15 ember életét vesztette – jelentette kedden a thaiföldi katasztrófavédelmi hivatal.

Gyakoriak az áradások Thaiföldön Fotó: Pixabay

Az áldozatok az áradásokban és az általuk kiváltott balesetekben vesztették életüket – derült ki a katasztrófavédelem jelentéséből. A természeti csapás leginkább a dél-thaiföldi tartományokat érinti, a helyzet a Szongkhla-tónak az azonos nevű tartományt érintő részén a legrosszabb, illetve Trang tartományban, ahol az azonos nevű folyó kilépett a medréből.

A keresési és mentési munkálatokban tűzoltók, rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók és önkéntesek vesznek részt, emellett ideiglenes befogadóközpontokat állítanak fel, élelmiszert és ruhát osztanak szét a rászorulók között, akiket egészségügyi ellátásban részesítenek, és ivóvízzel látnak el.

Az áradások gyakoriak Thaiföldön, ahol a monszun következtében szeptember és december között az ország déli részén, június és október között pedig az ország északi részén jelentősen megnő a csapadék mennyisége.

Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés 127 milliárd tonnára becsülik a Harvey hurrikánnal lezúdult esőt 2018 a földrengések éve lehet A globális felmelegedés hatására milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon A fajok egy része már felfedezése előtt kipusztul