2018. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Halálos áldozatai is vannak a Thaiföldet sújtó áradásoknak

Csaknem egymillió embert érintenek a Thaiföld déli részét múlt hét óta sújtó áradások, amelyekben legalább 15 ember életét vesztette – jelentette kedden a thaiföldi katasztrófavédelmi hivatal.

Gyakoriak az áradások Thaiföldön Fotó: Pixabay

Az áldozatok az áradásokban és az általuk kiváltott balesetekben vesztették életüket – derült ki a katasztrófavédelem jelentéséből. A természeti csapás leginkább a dél-thaiföldi tartományokat érinti, a helyzet a Szongkhla-tónak az azonos nevű tartományt érintő részén a legrosszabb, illetve Trang tartományban, ahol az azonos nevű folyó kilépett a medréből.

A keresési és mentési munkálatokban tűzoltók, rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók és önkéntesek vesznek részt, emellett ideiglenes befogadóközpontokat állítanak fel, élelmiszert és ruhát osztanak szét a rászorulók között, akiket egészségügyi ellátásban részesítenek, és ivóvízzel látnak el.

Az áradások gyakoriak Thaiföldön, ahol a monszun következtében szeptember és december között az ország déli részén, június és október között pedig az ország északi részén jelentősen megnő a csapadék mennyisége.

Neked ajánljuk
Katasztrófa keleten: komoly összetűzések alakultak ki a vízhiány miatt Vízválság és klímaháború jelen időben: 17 millió ember sorsa a tét Néha a turisták kitiltása a megoldás A jégkorszakoktól a globális felmelegedésig: amikor az éghajlat írja a történelmet Cipzáras cifraságok
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam