2019. február 15., Georgina, Kolos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halálos áldozatai is vannak a Thaiföldet sújtó áradásoknak

Csaknem egymillió embert érintenek a Thaiföld déli részét múlt hét óta sújtó áradások, amelyekben legalább 15 ember életét vesztette – jelentette kedden a thaiföldi katasztrófavédelmi hivatal.

Gyakoriak az áradások Thaiföldön Fotó: Pixabay

Az áldozatok az áradásokban és az általuk kiváltott balesetekben vesztették életüket – derült ki a katasztrófavédelem jelentéséből. A természeti csapás leginkább a dél-thaiföldi tartományokat érinti, a helyzet a Szongkhla-tónak az azonos nevű tartományt érintő részén a legrosszabb, illetve Trang tartományban, ahol az azonos nevű folyó kilépett a medréből.

A keresési és mentési munkálatokban tűzoltók, rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók és önkéntesek vesznek részt, emellett ideiglenes befogadóközpontokat állítanak fel, élelmiszert és ruhát osztanak szét a rászorulók között, akiket egészségügyi ellátásban részesítenek, és ivóvízzel látnak el.

Az áradások gyakoriak Thaiföldön, ahol a monszun következtében szeptember és december között az ország déli részén, június és október között pedig az ország északi részén jelentősen megnő a csapadék mennyisége.

Neked ajánljuk
A monszun időszak csapadékmennyiségének hússzorosa zúdult Ausztráliára Tovább nőtt az indonéz áradások áldozatainak száma Klímaváltozás – Ideje észhez térni! Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam