2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gazdálkodjunk okosan a vízzel!

Öntözésivízigény-felmérést indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az öntözésfejlesztési stratégia kidolgozása részeként, a köztestület 2014 után ismét felméri az öntözésfejlesztésre alkalmas területeken a vízigényeket – közölte a NAK az MTI-vel.

A kamara a december 1. és 2018. január 31. közötti időszakban több mint 1,2 millió hektárnyi területen mintegy 43 ezer, az öntözőrendszerek hatásterületén gazdálkodó kamarai tagot bevonva, a falugazdászok közreműködésével méri fel az igényeket.

Az öntözésfejlesztési stratégia egyebek mellett a vízkészletek védelmét is szolgálja Fotó: Pixabay

A tervek szerint a jelenlegi 80 ezer hektáros öntözött területet minimum 300 ezer hektárra növelik. A NAK ezért azt kéri, hogy tagjai minél nagyobb számban vegyenek részt a felmérésben, mivel az igények részletes megismerése garantálja az öntözésfejlesztési stratégia hatékony kialakítását.

A 2017 októberében megjelent öntözésfejlesztési stratégia megalkotásáról szóló kormányhatározat értelmében

a kormány feladatának tekinti az öntözéses gazdálkodás elterjesztését, észszerű fejlesztését és a vízkészletek védelmét és hasznosítását.


Az öntözésfejlesztési stratégiát jövő év április 30-ig kell előterjeszteni jóváhagyásra a kormánynak – tartalmazza a tájékoztatás.

Neked ajánljuk
Már húsz évre is megadható a vízjogi engedély Milliárdokkal támogatják a hazai víziközműcégeket Ásványi anyagok hiánya a sótalanított tengervízben Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: trendmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam