2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halálos áldozatai is vannak a kárpátaljai áradásoknak

Ketten életüket vesztették a kárpátaljai áradásokban –  az egyik férfi  a Tisza megáradt mellékfolyójába fulladt, a másik áldozat pedig a Szlatina patakban tűnt el. Az elmúlt napok jelentős esőzése, havazása, majd olvadása miatt a szomszédos ukrajnai megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet és mintegy ezer ingatlant árasztott el. 

A Nagyágnak a huszti járási Herincse (Horincsovo) közelében lévő szigetén találták meg annak az 50 éves férfinak a holttestét, aki eddig tisztázatlan körülmények között fulladt a Tisza megáradt mellékfolyójába.

Beregkisfalud főutcáján Fotó: MTI/Nemes János

Az alsószlatinai áldozatot egyelőre nem találják. A szemtanúk szerint egy férfi az egyik gázlón akart átlábalni a helyi patak túlpartjára, ám a jégár elsodorta, és elmerült a háborgó vízben. Azóta senki sem látta. A patakon levonuló áradás miatt egyelőre nem tudták bevonni a keresésbe a speciális mentőszolgálat búvárait.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet és mintegy ezer ingatlant árasztott el. Az áradás sújtotta településeken 40 elárasztott lakóházból 146 személyt telepítettek ki szombaton.

Neked ajánljuk
Az ember okozta klímaváltozás állhat az európai árvizek mögött A hurrikánból trópusi viharrá „szelídült” Ida miatt hirdettek szükségállapotot New Yorkban és New Jersey-ben Az elmúlt 50 évben ötszörösére nőtt a klímaváltozással összefüggő természeti katasztrófák száma A magyar erdők az itt élő emberek egészségét szolgálják Rekordmennyiségű kibocsátással jártak az északi félteke erdőtüzei
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam