2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Halálos áldozatai is vannak a kárpátaljai áradásoknak

Ketten életüket vesztették a kárpátaljai áradásokban –  az egyik férfi  a Tisza megáradt mellékfolyójába fulladt, a másik áldozat pedig a Szlatina patakban tűnt el. Az elmúlt napok jelentős esőzése, havazása, majd olvadása miatt a szomszédos ukrajnai megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet és mintegy ezer ingatlant árasztott el. 

A Nagyágnak a huszti járási Herincse (Horincsovo) közelében lévő szigetén találták meg annak az 50 éves férfinak a holttestét, aki eddig tisztázatlan körülmények között fulladt a Tisza megáradt mellékfolyójába.

Beregkisfalud főutcáján Fotó: MTI/Nemes János

Az alsószlatinai áldozatot egyelőre nem találják. A szemtanúk szerint egy férfi az egyik gázlón akart átlábalni a helyi patak túlpartjára, ám a jégár elsodorta, és elmerült a háborgó vízben. Azóta senki sem látta. A patakon levonuló áradás miatt egyelőre nem tudták bevonni a keresésbe a speciális mentőszolgálat búvárait.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet és mintegy ezer ingatlant árasztott el. Az áradás sújtotta településeken 40 elárasztott lakóházból 146 személyt telepítettek ki szombaton.

Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Dvořák: A vízimanó "Boldog békeidők" - Téli képek 1907-ből „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából