2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízkrízis: Izraelben több ezren imádkoztak esőért

Emberöltők óta nem volt akkora szárazság Izraelben, mint most – az ország legnagyobb víztározója, a Gelielai-tó apadóban van. A helyzet annyira kritikus, hogy a jeruzsálemi Siratófalnál közel kétezer ember gyűlt össze, hogy közösen imádkozzanak az éltető esőért.

„Egy ima nem árthat” – mondta Uri Ariel mezőgazdasági miniszter, a közös ima szervezője.

Az izraeli meteorológiai szolgálat ismét száraz telet jelzett előre, s ez alapján az általában esős hónapnak számító decemberben, januárban és februárban is nagy valószínűséggel csak alacsony csapadékmennyiségre lehet számítani, ami nem elegendő az ország igényeinek fedezésére.

 

Márciusban egy évszázada nem látott alacsony vízszintet mértek az Izrael legnagyobb víztározójának számító Galileai-tavon.

A vízszolgáltatást szerencsére nem kellett szüneteltetni, hiszen Izraelben öt üzem is működik, ahol kivonják a tengervíz sótartalmát, ivóvizet előállítva. A helyi háztartások háromnegyede ezekből a létesítményekből jut ivóvízhez.

A vízkrízis azonban nem csak Izraelt kínozza: mint ahogy arról már beszámoltunk, Fokvárosban is problémát jelent a csapadékhiány – a városban a víztározók szinte teljesen kiürültek, a lakosok fejenként legfeljebb napi 87 liter vizet használhatnak.

Neked ajánljuk
Gyilkos viharok dúltak Törökországban Gyilkos extrém időjárás Kanadában Medermonitort fejlesztettek Veszprémben Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam