2018. november 21., Olivér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jégbe öltözött a Niagara-vízesés

Eddig kilenc ember halt meg az Egyesült Államok északi és középső részét elárasztó sarkvidéki hidegben. Egyes területeken –50 fokot is mértek. A Niagara-vízesés pedig szinte teljesen megfagyott. Meteorológusok szerint egy évszázada nem volt olyan hideg a tél, mint most.

Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38, a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig.

 

A Niagara-vízesés már napokkal ezelőtt részlegesen befagyott. Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is.

Az amerikai Középnyugat és a keleti part északi vidékei hó alatt vannak, Michiganben, Dél-Dakotában, Iowában és Nebraskában az iskolai téli szünetet meghosszabbították, az állami hivatalok zárva tartanak, és egymás után nyitják a melegedőket, elsősorban a hajléktalanoknak.

Az elmúlt héten kilenc ember halt meg a hideg következtében, valamennyien kihűltek.

Neked ajánljuk
Még mindig sugárszennyezett a víz a fukusimai erőműnél Gondolta volna? Vizeink egy része a korai napködből származik Se bubis, se mentes – öntsünk inkább csapvizet a pohárba! Újra indul a „ne öntse a lefolyóba!” kampány Zero waste is the new black
Tovább a forrásra: propeller.hu
Vissza
Hírfolyam