2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még nincs vége: újabb halálos áldozatokat szedett a kaliforniai ítéletidő

Emelkedik a dél-kaliforniai esőzések, áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma. Kedden estig ezrek kényszerültek elmenekülni és tizenhárman haltak meg a Los Angelestől északra fekvő Santa Barbara megyében pusztító, óriási esőket hozó és földcsuszamlásokat okozó viharok miatt.

A térségben kedd reggel óta folyamatosan zuhog az eső, és a pusztítást megkönnyíti, hogy a múlt hónapban végigsöprő tűzvészek miatt eltűnt a talajt védő növényzet.

Sártól takarítja meg az utakat a Los Angeles megyei tűzoltóság a heves esőzés sújtotta dél-kaliforniai Sun Valley településen Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert

A földcsuszamlások és sárlavinák fákat, autókat, házakat sodortak el vagy temettek maguk alá.

Kutyákkal és helikopterekkel keresik a sárlavina alá temetett embereket, közülük kedd estig mintegy egytucatnyit sikerült kimenteni.

163 embert kórházban ápolnak, négyük állapota életveszélyes. A rendőrség közlése szerint Santa Barbarától keletre, Romero Canyonban mintegy 300 embert zárt körbe a földcsuszamlás. „Olyan a táj, mint egy első világháborús csatajelenet helyszíne” – fogalmazott az NBC televíziónak az egyik rendőr.

Autó a hordalékhalomban a heves esőzés sújtotta dél-kaliforniai Monecitóban Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

Montecito városát teljesen elöntötte a sár, Burbankben sárfolyó hömpölyög az utcákon, házrészeket, romokat, szemetet, autókat sodorva magával. A vidéken több forgalmas autóutat és autópályát le kellett zárni.

A meteorológusok előrejelzései szerint várhatóan 180-230 milliméternyi eső esik még, a magasabban fekvő területeken pedig havazás lesz.

Neked ajánljuk
Árvizet okozhatnak az elszaporodott hódok Rekord közelében a Duna vízgyűjtőin felhalmozódott hó mennyisége Nagy változások jönnek Tiszalökön Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam