2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még nincs vége: újabb halálos áldozatokat szedett a kaliforniai ítéletidő

Emelkedik a dél-kaliforniai esőzések, áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma. Kedden estig ezrek kényszerültek elmenekülni és tizenhárman haltak meg a Los Angelestől északra fekvő Santa Barbara megyében pusztító, óriási esőket hozó és földcsuszamlásokat okozó viharok miatt.

A térségben kedd reggel óta folyamatosan zuhog az eső, és a pusztítást megkönnyíti, hogy a múlt hónapban végigsöprő tűzvészek miatt eltűnt a talajt védő növényzet.

Sártól takarítja meg az utakat a Los Angeles megyei tűzoltóság a heves esőzés sújtotta dél-kaliforniai Sun Valley településen Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert

A földcsuszamlások és sárlavinák fákat, autókat, házakat sodortak el vagy temettek maguk alá.

Kutyákkal és helikopterekkel keresik a sárlavina alá temetett embereket, közülük kedd estig mintegy egytucatnyit sikerült kimenteni.

163 embert kórházban ápolnak, négyük állapota életveszélyes. A rendőrség közlése szerint Santa Barbarától keletre, Romero Canyonban mintegy 300 embert zárt körbe a földcsuszamlás. „Olyan a táj, mint egy első világháborús csatajelenet helyszíne” – fogalmazott az NBC televíziónak az egyik rendőr.

Autó a hordalékhalomban a heves esőzés sújtotta dél-kaliforniai Monecitóban Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

Montecito városát teljesen elöntötte a sár, Burbankben sárfolyó hömpölyög az utcákon, házrészeket, romokat, szemetet, autókat sodorva magával. A vidéken több forgalmas autóutat és autópályát le kellett zárni.

A meteorológusok előrejelzései szerint várhatóan 180-230 milliméternyi eső esik még, a magasabban fekvő területeken pedig havazás lesz.

Neked ajánljuk
Több ezer kanadainak kellett elhagynia az otthonát az áradások miatt Több országban is komoly problémákat okoznak az esőzések Katasztrófahelyzet Olaszországban Egy egész gyár is lehet karbonsemleges Zéróemissziós taxi a levegőben
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam