2018. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Mikor lesz már vége? Megint ítéletidő tombol az USA keleti partvidékén

Az Egyesült Államokban még mindig nem lélegezhetnek fel: kedden újabb nagy viharhullám vonult végig az USA középnyugati vidékén és keleti parti területein. A viharzóna a középnyugati Texastól az északkeleti Maine államig nyúlik, sűrű hóesést, esőt, ónos esőt hozott.Texastól Massachusettsig folyamatosan esik. Az iskolák bezártak, több repülőjáratot törölni kellett, Houstonban pedig több mint harmincezren maradtak áram nélkül. 

San Antonióban, Houstonban a jegesedés miatt lezárták a repülőtereket, Philadelphiában, New Yorkban, Bostonban a repülőterek szerdán megbénultak. A nagy légitársaságok már kedden este bejelentették, hogy nem indítják járataikat: az American Airlines 270, a Delta 275, a United Airlines 700 járatát függesztette fel.

 

Havazik a déli Louisianában és Georgiában is, e két szövetségi államban országutakat zártak le a viharok miatt. Louisiana állam egy részében és a szomszédos Mississippiben viharriadót adtak ki.

Az alabamai kormányzó, Kay Ivey az állam egész területére rendkívüli állapotot hirdetett.

A vihar és a veszélyesen erős széllökések miatt bezárták az iskolákat Texasban, Arkansas államban, Louisianában, Mississippiben, Alabamában, Georgiában, Tennesseeben, Kentuckyban, Kansasben és Missouriban.

Texas legnagyobb városában, Houstonban kedden este több mint harmincezer háztartás maradt áram nélkül.

Neked ajánljuk
Tengerparti városok fotói tengerszint-emelkedés után USA: az olajkutak miatt gond lehet az ivóvízellátással Trump: Jól jönne most a jó öreg globális felmelegedés Trump „környezetvédelmi” minisztériuma egy döntéssel évi 180 ezer tonna metánt szabadított a légkörre A Brenetsi-tó vízszintje naponta 16 centiméterrel csökken
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam