2018. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Mikor lesz már vége? Megint ítéletidő tombol az USA keleti partvidékén

Az Egyesült Államokban még mindig nem lélegezhetnek fel: kedden újabb nagy viharhullám vonult végig az USA középnyugati vidékén és keleti parti területein. A viharzóna a középnyugati Texastól az északkeleti Maine államig nyúlik, sűrű hóesést, esőt, ónos esőt hozott.Texastól Massachusettsig folyamatosan esik. Az iskolák bezártak, több repülőjáratot törölni kellett, Houstonban pedig több mint harmincezren maradtak áram nélkül. 

San Antonióban, Houstonban a jegesedés miatt lezárták a repülőtereket, Philadelphiában, New Yorkban, Bostonban a repülőterek szerdán megbénultak. A nagy légitársaságok már kedden este bejelentették, hogy nem indítják járataikat: az American Airlines 270, a Delta 275, a United Airlines 700 járatát függesztette fel.

 

Havazik a déli Louisianában és Georgiában is, e két szövetségi államban országutakat zártak le a viharok miatt. Louisiana állam egy részében és a szomszédos Mississippiben viharriadót adtak ki.

Az alabamai kormányzó, Kay Ivey az állam egész területére rendkívüli állapotot hirdetett.

A vihar és a veszélyesen erős széllökések miatt bezárták az iskolákat Texasban, Arkansas államban, Louisianában, Mississippiben, Alabamában, Georgiában, Tennesseeben, Kentuckyban, Kansasben és Missouriban.

Texas legnagyobb városában, Houstonban kedden este több mint harmincezer háztartás maradt áram nélkül.

Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
"Boldog békeidők" - Téli képek 1907-ből „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából 127 milliárd tonnára becsülik a Harvey hurrikánnal lezúdult esőt