2019. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mikor lesz már vége? Megint ítéletidő tombol az USA keleti partvidékén

Az Egyesült Államokban még mindig nem lélegezhetnek fel: kedden újabb nagy viharhullám vonult végig az USA középnyugati vidékén és keleti parti területein. A viharzóna a középnyugati Texastól az északkeleti Maine államig nyúlik, sűrű hóesést, esőt, ónos esőt hozott.Texastól Massachusettsig folyamatosan esik. Az iskolák bezártak, több repülőjáratot törölni kellett, Houstonban pedig több mint harmincezren maradtak áram nélkül. 

San Antonióban, Houstonban a jegesedés miatt lezárták a repülőtereket, Philadelphiában, New Yorkban, Bostonban a repülőterek szerdán megbénultak. A nagy légitársaságok már kedden este bejelentették, hogy nem indítják járataikat: az American Airlines 270, a Delta 275, a United Airlines 700 járatát függesztette fel.

 

Havazik a déli Louisianában és Georgiában is, e két szövetségi államban országutakat zártak le a viharok miatt. Louisiana állam egy részében és a szomszédos Mississippiben viharriadót adtak ki.

Az alabamai kormányzó, Kay Ivey az állam egész területére rendkívüli állapotot hirdetett.

A vihar és a veszélyesen erős széllökések miatt bezárták az iskolákat Texasban, Arkansas államban, Louisianában, Mississippiben, Alabamában, Georgiában, Tennesseeben, Kentuckyban, Kansasben és Missouriban.

Texas legnagyobb városában, Houstonban kedden este több mint harmincezer háztartás maradt áram nélkül.

Neked ajánljuk
Montanában szükségállapot hirdettek a havazás miatt Már legalább 120 halálos áldozata van az indiai monszunnak Több mint 1600 halálos áldozatot követelt az idei monszun A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam