2018. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Belvízvédelmi készültség van a Tiszántúlon

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el öt belvízvédelmi szakaszon a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság – közölte Bara Sándor, az igazgatóság védelemvezetője az MTI-vel.

Bara Sándor tájékoztatása szerint az elmúlt napok csapadékos időjárása következtében a csatornák vízszintjei meghaladták a mértékadó szinteket. A befogadó folyók vízszintje is megemelkedett, a gravitációs bevezetés lehetősége megszűnt, ezért üzembe helyezték a szivattyútelepeket.

Belvízvédelmi készültséget rendeltek el a Tiszántúlon (Illusztráció) Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az elsőfokú készültséget a Tisza mentén, valamint a Berettyó alsó szakaszán és a Hamvas-Sárrét térségében vezették be, a belvízzel elöntött területek nagysága

a védekezéssel érintett szakaszokon jelenleg 3700 hektár, ebből 1000 hektár a vetés, 900 hektár a szántó és 1200 hektár a rét, legelő – mutatott rá Bara Sándor. 

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője kiemelte: az elmúlt 24 órában 18 szivattyútelep üzemelt a térségben, ezek együttesen több mint 300 ezer köbméter belvizet emeletek át a befogadó folyókba, csatornákba.

Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Dvořák: A vízimanó „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából 12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés