2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéleteket követel az amerikai árvíz

Már hat halálos áldozata van az Amerikai  Egyesült Államok középső részén tomboló hatalmas viharnak. A városokat tornádó és áradások rombolták, jelenleg is menekítik az embereket a területről. Az Ohio-folyó vízszintje húsz éve nem volt ilyen magas. Az elmúlt napokban olyan sok eső esett, hogy legalább kétszáz folyó kilépett a medréből – közölte a tv2.hu.

Ismét komoly megpróbáltatásokkal kell szembenézniük az amerikaiaknak: az Ohio-folyó vízszintje húsz éve nem volt ilyen magas, mint most. Hét centiméternél is nagyobb mennyiségű eső esett rövid idő alatt, de az olvadó hónak is nagy szerepe van abban, hogy az embereknek menekülniük kell az áradás elől. Több helyen tornádó is pusztított: rengeteg házat lerombolt, s van, ahol egész városrészek váltak lakhatatlanná.

A legfrissebb hírek szerint eddig hat ember vesztette életét az áradások miatt. 

 
Neked ajánljuk
A monszun időszak csapadékmennyiségének hússzorosa zúdult Ausztráliára Nemzetközi együttműködés a dunai árvízvédelemért Tovább nőtt az indonéz áradások áldozatainak száma Mit teremtettek az alkotó energiák? Már kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket
Tovább a forrásra: tv2.hu
Vissza
Hírfolyam