2019. március 19., Bánk, József
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aszálykonyha nyílik Fokvárosban

Luke Dale Roberts séf új étterme, a Drought Kitchen, azaz „Aszálykonyha” április 1-jén nyitja meg kapuit Fokvárosban. Az étkezde a mosogatást leszámítva nem használ majd vizet. A fogásokat egyedi papírtányérokban szolgálják fel, melyek újrahasznosítható, dekoratív kerettel lesznek ellátva.

Fokvárosban több mint egy évszázada nem volt hasonló mértékű aszály. Most mindenkinek ki kell vennie a részét a vízzel való spórolásból:

az éttermek például csak egy pohár vizet szolgálhatnak fel vendégenként,a felmosáshoz pedig a fagyasztóban található jégkockákat szabad csak felhasználni, ha valakinél akad ilyen felesleg.

Ezenkívül levegőztetőt kell adni a csapokhoz, hogy a víz levegővel dúsítva folyjon ki belőle, így csökkentve a ténylegesen felhasznált mennyiséget.

A séf egyik ételkreációja Fotó: Flickr

A történelmi válság inspirálta Luke Dale Roberts séf új éttermét, a Drought Kitchent, amely április 1-jén nyitja meg kapuit, s a mosogatást leszámítva nem használ majd vizet. 

Az étkezés megkezdése előtt a pincérek megkérdezik a vendégeket, hogy hajlandóak lennének-e ugyanazzal az evőeszközzel enni az összes fogást, és a tapasztalat (mert ezt már próbálták) azt bizonyítja, hogy a vendégekben megvan az együttműködési hajlam. Az étterem megszünteti a mosható asztalterítőket és alátéteket is, ezek helyett is eldobható alternatívákat használnak majd.

A séfnek már van egy étterme, amely a Test Kitchen nevet viseli – itt is látványos megoldásokkal találkozhatnak a vendégek Fotó: Flickr

A séf abban reménykedik, hogy sok más étterem követi majd a példáját, mondván, ha a dél-afrikai Év Étterme díj legutóbbi nyertese megteheti ezt, akkor ők is hajlandóak. Az Aszálykonyha a tervek szerint április 1. és május 31. között lesz nyitva.

Neked ajánljuk
Gondolta volna? Idehaza az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer Most kiderül, hogyan hat a Balatonra a klímaváltozás A Tisza is lehet tiszta A betegségek és a halálesetek negyedét a környezetszennyezés okozza (videóval) A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam