2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fokváros most: részletek egy turista útinaplójából

Fokváros lehet az első nagyváros a világon, amely teljesen kifogyhat ivóvízkészletéből – a közelgő válságra a térség minden pontján emlékeztetik az embereket, akiknek talán már sosem lehet olyan az életük, mint amikor a csapból még korlátlanul folyt a víz. A The Points Guy újságírója turistaként dokumentálta a látottakat. 

J. Keith van Straaten újságíróként látogatott el Fokvárosba. Mint írja, már az első pillanattól kezdve jól lehetett érezni, hogy valami nagyon nincs rendben. A repülőtéren ez a hatalmas felhívás fogadta: 

Segíts spórolni a vízzel Fotó: thepointsguy.com

Az alábbi plakát is arra figyelmezteti a turistákat, hogy Fokvárosban még sosem volt akkora aszály, mint most, ezért a külföldieknek is ugyanúgy kell figyelniük a vízhasználatra, mint a helybélieknek. És még mindig csak a reptéren járunk...

Minél kevesebb vizet használj Fotó: thepointsguy.com

A poggyászkiadónál is emlékeztetik a turistákat arra, hogy minden liter számít...

Üres palackok lógnak a reptéren Fotó: thepointsguy.com

Az újságíró a  Protea Hotelben szállt meg, majd elment egy étterembe. Mindkét helyen hasonló kiírásokkal találkozott. 

Azt kérik a mosdó használóitól, hogy csak szükséges esetben öblítsék le a toalettet Fotó: thepointsguy.com

J. Keith van Straaten megdöbbenve tapasztalta, hogy még a boltokban is nehéz vízhez jutni. 

Maximum 10 palack vizet lehet vásárolni Fotó: thepointsguy.com

A hűtőszekrény látványa több mint aggasztó: 

Fogyóban a készlet, de nincs mivel feltölteni Fotó: thepointsguy.com

A cikk szerzője arról ír, hogy szinte minden újság címlapján a vízválságra emlékeztetnek. A történelmi katasztrófa határán álló Fokvárosban nem ellenőrzik a turisták fogyasztását, de a döbbenetes körülmények miatt ő maga is úgy határozott, hogy spórol a vízzel: több napot töltött a városban, de csak egyszer zuhanyzott.

A nulladik nap, amikor elzárják a csapokat, vészesen közeleg. Szakértők szerint azonban több világváros is Fokváros sorsára juthat. A lista nemcsak hosszú, de rémisztő is. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: thepointsguy.com
Vissza
Hírfolyam