2018. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Rendkívüli állapotok Albániában: áradásokkal és földcsuszamlásokkal küzdenek

Az elmúlt napok óriási esőzései miatt rendkívüli állapotok uralkodnak Albániában. Az albán védelmi minisztérium közlése szerint 2800 hektárnyi mezőgazdasági terület került víz alá az ország északnyugati részén. Ráadásul az ország fő folyója, a Drin is megduzzadt.

A víz az úr Fotó: Pixabay

A komoly esőzés és áradás miatt az ország három vízerőművében is le kellett engedni a vizet. A Fox News információja szerint a földcsuszamlások több utat is tönkretettek. 

Az energiaellátás is szünetel több vidéki területen, és az ország keleti részén több házat és utat is megrongáltak a földcsuszamlások.

Albániában a tavaly év végi heves esőzés is sok gondot okozott, és halálos áldozatot is követelt. A mostani időjárás-előrejelzések szerint az esőzés véget ér hamarosan az országban.

Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés A globális felmelegedés hatására milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon A fejlődő országok a klímaváltozás megfékezéséért küzdenek A Jászságban komoly gondokat okoz a belvíz A jövő városainak sokkoló időjárást jósolnak