2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Árvíz tombol Ausztráliában is

Több mint kétszáz ház került víz alá Ausztrália északi részében a napok óta tartó heves esőzések következtében. A lakóházak Ingham és Innisfail településeken áztak be, több embernek ideiglenesen el kellett hagynia otthonát. A megpróbáltatásoknak pedig még mindig nincs vége: az ausztrál meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint újabb esőzések és ciklon is fenyegeti a térséget. 

„Queensland szövetségi állam egyes részein a múlt hét vége óta több mint 1000 milliméter eső esett” – jelentette az ausztrál meteorológiai szolgálat.

Egy általános iskolai kirándulócsoport hat napja egy kalandpark melletti táborhelyen rekedt a vízzel elárasztott utak miatt. Négy gyerek megbetegedett, őket mentőhelikopterrel szállították el szombaton, a többiek, mintegy 70 ember – gyerekek és tanáraik – múlt hét vasárnap tudták elhagyni a Tully városhoz közeli táborhelyüket.

 

Szombat óta némileg csökkent a csapadék mennyisége a térségben, de jövő hétre újabb esőzések várhatók, és ciklon is fenyeget az ausztrál meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Dvořák: A vízimanó „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából 12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés