2019. március 20., Klaudia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz tombol Ausztráliában is

Több mint kétszáz ház került víz alá Ausztrália északi részében a napok óta tartó heves esőzések következtében. A lakóházak Ingham és Innisfail településeken áztak be, több embernek ideiglenesen el kellett hagynia otthonát. A megpróbáltatásoknak pedig még mindig nincs vége: az ausztrál meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint újabb esőzések és ciklon is fenyegeti a térséget. 

„Queensland szövetségi állam egyes részein a múlt hét vége óta több mint 1000 milliméter eső esett” – jelentette az ausztrál meteorológiai szolgálat.

Egy általános iskolai kirándulócsoport hat napja egy kalandpark melletti táborhelyen rekedt a vízzel elárasztott utak miatt. Négy gyerek megbetegedett, őket mentőhelikopterrel szállították el szombaton, a többiek, mintegy 70 ember – gyerekek és tanáraik – múlt hét vasárnap tudták elhagyni a Tully városhoz közeli táborhelyüket.

 

Szombat óta némileg csökkent a csapadék mennyisége a térségben, de jövő hétre újabb esőzések várhatók, és ciklon is fenyeget az ausztrál meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

Neked ajánljuk
Gyilkos árvíz pusztított Indonéziában Víz alá került egy kaliforniai kisváros Különleges erőmű épül Ausztráliában Újabb bálnával végzett a hulladék Le a pillepalackkal, éljen a csapvíz – az éttermekben is
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam