2018. július 19., Emília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Szentlőrincen tisztább lesz az ivóvíz

Európai uniós forrásból indítanak ivóvízminőség-javító programot Szentlőrincen. A tervek szerint két új ivóvíztermelő kutat fúrnak, ellátóvezetékeket építenek, valamint a helyi vízműtelepen egy új tározót és kezelőberendezéseket is telepítenek. A fejlesztés még az idei évben megvalósulhat. 

A mintegy 818 millió forintos beruházást 85 százalékban támogatják az unió Kohéziós Alapjából, amelyhez 119 millió forintos önrészt adnak.

A leglátványosabb változás egy új, 200 köbméteres hidroglóbusz megépítése lesz, de emellett nagy vállalkozás annak a két új kútnak a fúrása is, amelyek egyikét északra, a keresztespusztai bekötőút mellett létesítik. Innen egy másfél kilométeres új vezeték köti majd rá a vízvételi helyet a mostani hálózatra. A másik új kutat pedig Tarcsapuszta közelében alakítják ki, innen is 160 milliméter átmérőjű nyomóvezetéken jut majd a víz a központi telepre.

Ivóvízminőség-javító program indul Szentlőrincen Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
20 milliárdos fejlesztés a Fertő partján 2024-től jöhet a kötelező otthoni komposztálás az Európai Unióban 35 milliós támogatás vár magyar zöld startupokra 826 darab napelemet kapott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet A Generali is a klímavédelem útjára lép
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam