2018. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Árvízveszély van Horvátországban is

A hirtelen hóolvadás miatt Horvátország több területén is árvízveszélyt jelentettek be – közölte az N1 horvát hírcsatorna nyomán az MTI. A boszniai határ melletti Hrvatska Kostajnicán rendkívüli állapotot rendeltek el, földomlás miatt több ház is összedőlt, de áldozatok szerencsére nincsenek.

A Sziszektől délre fekvő kisváros az Una folyó partján terül el, amelynek vízállása keddre virradóra elérte a kritikus 4 és fél métert. A folyó kilépett medréből, és ötven házat, több udvart és pincét öntött el, több helyen feltört az aszfalt. 
Árvízveszély van a Zágrábtól 55 km-re délnyugatra fekvő Károlyváros (Karlovac) környékén is. A település négy folyó – a Kupa, Mreznica, Korana és Dobra – torkolatánál helyezkedik el. 

 

Andrej Plenkovic horvát kormányfő kiemelte: a kormány a városvezetéssel együtt mindent megtesz annak érdekében, hogy azoknak az embereknek, akik otthon nélkül maradtak, szállást biztosítsanak, és segítsenek házaik újjáépítésében. A lakosságot az árvíz sújtotta területeken a hadsereg is segíti a védekezésben.

Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés A globális felmelegedés hatására milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon A fejlődő országok a klímaváltozás megfékezéséért küzdenek A Jászságban komoly gondokat okoz a belvíz A jövő városainak sokkoló időjárást jósolnak