2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beyoncé több mint 300 ezer ember vízellátását segíti Burundiban

Beyoncé szervezete, a BeyGOOD tiszta vizet visz az Afrikában található Burundi állam lakosainak, mely munkához most jelentős mértékben járult hozzá a Gucci. Az európai székhelyű divatcég egy imponáló, egymillió dolláros felajánlást tett, melyből az UNICEF, a Chime for Change és az énekesnő alapítványa együttesen részesül.

beyonce.com

Hatalmas segítség ez az Afrika szívében élő, rászoruló gyerekek és anyák számára,

áll a BeyGOOD oldalán. Az alapítványt 2017 júliusában hívta életre a popsztár, szoros együttműködésben a fenti két szervezettel.

A Gucci időzítése sem véletlen: a víz világnapján, illetve a nőnap hónapjában tettek meg ezt a nagyvonalú gesztust. A projektből 2020-ig még 366 ezer burundi lakos ellátását kívánják megoldani, további 85 kút létesítésével. Ezt megelőzően, 35 kutat már sikeresen át is adtak, de jelenleg még mindig csak az állam 60 százaléka fér hozzá ivóvízhez. Ivy McGregor, az énekesnő menedzsmentjéből elmondta, hogy

Burundiban vannak olyan kórházak, ahol nincsen csapvíz. Gondoljunk ebbe bele – babák és mamák maradnak tiszta víz nélkül.

A vízhiány okozta súlyos higiéniai problémák a nőket és gyerekeket különösen hátrányosan érintik. A Gucci adományából azonban már nem csak új a kutakat tudnak létesíteni, hanem a vizet be is tudják vezetni iskolákba és kórházakba. 

Neked ajánljuk
A Duna vízhozamának 30-szorosával pusztít a Jangce Magyar szakemberek is részt vesznek az Atlanti-óceánt kutató projektben Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét A Scania üzemei is száműzték a fosszilis energiát Jelentősen drágultak a gyümölcsök idén
Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam