2020. február 24., Mátyás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Értékelnünk kell, hogy jó minőségű vizet fogyaszthatunk!

A víz a Föld egyik legfőbb természeti kincse, védelmére közös, fenntartható és hosszú távú összefogás szükséges. A vízszennyezés komoly veszélyforrás, hiszen mind a felszínen lévő, mind pedig a felszín alatti vizeink minőségét pusztítja – egyebek merről erről is beszéltek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. központi ünnepén.

Volencsik Zsolt, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója a víz világnapja alkalmából tartott ünnepségen elmondott köszöntőjében Siófokon kiemelte, hogy fontosnak tartják felhívni a figyelmet a víz jelentőségére. „Ez nem mindenütt természetes, hiszen éppen egy megapoliszban, Fokvárosban fognak vízkorlátozást elrendelni. Azt tehát értékelnünk kell, hogy Magyarországon értékes, jó minőségű vizet tudunk fogyasztani, és ezt a kollégáinknak is meg kell köszönnünk” – fogalmazott.

Magyarországon igen jó minőségű a csapvíz Fotó: Freepik


Volencsik Zsolt arról is beszélt, hogy a társaság szolgáltatási területén a Balaton a legnagyobb víznyerő hely, de karsztvizekkel is jól ellátott a térség, így a víz mennyiségével nincs gond. Problémát vagy akár ideiglenes vízhiányt inkább az elöregedett csőhálózatok okozhatnak.

A rendezvény részeként a  Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. új kampányt is indított
„#Ittam#Adtam” elnevezéssel, amely a folyadékbevitel és a vérleadás egymást kiegyenlítő egészségfenntartó folyamatára hívja fel a figyelmet.

Neked ajánljuk
Víz van a Jupiter légkörében Kár a szennyvízért Veszélyes hulladék okozott ökológiai katasztrófát Szlovákiában Miért iszunk tejet? A fosszilis tüzelőanyagok az eddig véltnél is jobban károsították a klímát
Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam