2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Jászságban komoly gondokat okoz a belvíz

Az utóbbi napokban lehullott csapadék következtében nőtt a vízborítás nagysága és az átemelt belvíz mennyisége a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén. Emellett változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján – mondta Laczi Zoltán, a Kötivízig sajtóreferense a szoljon.hu-nak.

A Tiszán az elmúlt néhány nap csapadékos időjárásának hatására újabb árhullám alakult ki, mely már emelkedő vízállásokat eredményezett. A Zagyva–Tarna vízrendszerében azonban már a korábban kialakult árhullám vonul le.

A Zagyva tetőzése Jászteleknél legkésőbb szerda reggel várható 390±15 centis vízállással. A Hortobágy-Berettyó is árad. A folyón a belvizek beemelése miatt tartósan II. fok feletti vízállások várhatók.

Komoly problémákat okoz a belvíz Fotó:Pixabay

Egy kivételtől eltekintve, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság valamennyi belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben.

Elsőfokú készültségben folyik a szivattyúzás a kiskörei és a kunhegyesi belvízvédelmi szakaszokon, míg II. fokúban a tiszakécskei, a jászkiséri, a ceglédi, a cibakházi, a mezőtúri, a karcagi és a kisújszállási szakaszokon.

Az elöntés nagysága meghaladja a tizenötezer hektárt.

Neked ajánljuk
Súlyos hőhullám után példátlan mértékű esőzés és áradások Uruguayban Térképen 2021 természeti katasztrófái, közöttük rengeteg az árvíz és a földcsuszamlás Országos sasszámlálásra készülnek a madárvédők a hétvégén Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam