2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új dokumentumfilm a globális vízválságról

A legújabb kutatási eredmények szerint az amerikaiak többsége alulbecsüli a globális vízválság hatását. A Procter & Gamble (P&G) non-profit Children's Safe Drinking Water (CSDW) (Tiszta vizet a gyermekeknek) elnevezésű programja és a National Geographic egy új dokumentumfilm kiadásával, valamint egy, a víz világnapjával (World Water Day) egybeeső országos felmérés lefolytatásával igyekszik felhívni a figyelmet a globális vízválságra.

A tiszta víz hatalma (The Power of Clean Water) című dokumentumfilm három nő és családjuk életét követi nyomon, közvetlen betekintést nyújtva azokba a mindennapos kihívásokba, amelyekkel a tiszta ivóvíz megszerzése során találják szemben magukat. Ahogy a filmkockák pörögnek, a nézők tanúi lehetnek, hogyan segített a P&G víztisztító terméke (a csomagos kiszerelésű Purifier of Water, amelyet a cég partnerei osztottak szét: Indonéziában a ChildFund, Kenyában a CARE International és Mexikóban a World Vision) ezeknek a közösségeknek az átformálásában.

A világon egyre többen ismerik fel, hogy egy globális vízválság küszöbén állunk, az Amerikai Egyesült Államokban azonban sokan továbbra sem tudnak semmit arról, hány ember küzd nap mint nap azzal a gonddal, hogy nem fér hozzá tiszta ivóvízhez.

Fotó: http://noticiaspositivas.org

A P&G erről szeretett volna tájékozódni egy új felmérés elvégzésének megrendelésével, amelynek eredményei a dokumentumfilm kiadásával egy időben kerülnek nyilvánosságra. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a legtöbb fogyasztó aggódik az ivóvízellátás biztonságáért, ugyanakkor azonban nincs tudatában annak, hogy szerte a világon 10 ember közül nagyjából egy nem fér hozzá tiszta ivóvízhez. Ezenfelül minden negyedik amerikai alulbecsüli azoknak a haláleseteknek az éves számát, amelyek oka valamilyen vízzel terjedő betegség.

A felmérés során gyűjtött adatok rávilágítanak arra, hogy az amerikaiak többsége nem tud arról, milyen előrehaladás történt ez idáig a globális vízválság leküzdése terén. A válaszadók mintegy 70 százaléka úgy vélte, a válság súlyossága nem változott, illetve a válság súlyosbodott, és megközelítőleg a felmérésben részt vevő minden negyedik amerikai szerint a válság nagymértékben súlyosbodott. Valójában azonban

a válság megoldását célzó globális összefogás kezdi meghozni a gyümölcsét: az utóbbi 25 év során 2,6 milliárd ember számára sikerült tiszta vízhez való hozzáférést biztosítani. Ugyanakkor azonban 844 millió ember még mindig nem jut biztonságos ivóvízhez.

A P&G márkaigazgatója, Marc Pritchard a The Power of Clean Water dokumentumfilm március 21-i bemutatója előtt beszámolt a felmérés eredményeiről. „A világ egyes részein természetesnek vesszük, hogy mindig rendelkezésünkre áll tiszta víz. Ezzel szemben egyes országokban, mint például Mexikóban, Indonéziában és Kenyában az emberek számára mindennapos küzdelmet jelent a tiszta vízhez való hozzájutás. És tiszta ivóvíz nélkül sokkal nehezebb megőrizniük gyermekeik egészségét, taníttatni őket és jobb életet biztosítani családjuk számára” – fejtette ki Pritchard. „Cégünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a National Geographickal együttműködve megosszuk ezeket a tiszta víz erejéről szóló történeteket, arra inspirálva ezzel az embereket, hogy legyenek részesei e globális probléma megoldásának.”

„A National Geographicnál mi hiszünk abban, hogy egy jól elmesélt történet felkeltheti az emberek érdeklődését, segíthet akár súlyos problémák megoldásában is, és nagyobb rálátást biztosít számunkra a világra – magyarázta Jill Cress, a National Geographic Partners marketingigazgatója. – Ez a dokumentumfilm valódi emberek igazi történeteit meséli el, olyan emberekét, akiknek életére hatással voltak a tiszta ivóvízhez való hozzáférés biztosítását célzó programok, és mi büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk a P&G-hez, segíthetünk az emberek figyelmét erre a sürgős megoldást igénylő válságra irányítani, és támogathatjuk a rászorulókat.”

A P&G 2004-ben elindított CSDW programja keretében több mint 150 partner és szervezet munkálkodik azon, hogy víztisztítási technológiával lássák el azokat a közösségeket, amelyek nem férnek hozzá tiszta ivóvízhez. Ez idáig a CSDW program több mint 13 milliárd liter tiszta vizet juttatott el a leginkább rászorulókhoz.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: businesswire.com
Vissza
Hírfolyam