2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sosem látott árvíz lesz Magyarországon?

Szakértők szerint idén akár az elmúlt évek legnagyobb árvizére számíthatunk, a rekordmennyiségben felhalmozódott hó és az enyhe időjárás miatt felgyorsult olvadás miatt. A biztosítók szerint érdemes átnézni és frissíteni a biztosítást, hogy adott esetben garantált legyen a kártérítés. 

A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. közleménye nyomán a privatbankar.hu írt arról, hogy a veszélyeztetett szakaszokon lévő ingatlanok biztosítását még most érdemes átnézni, hogy kiderüljön, benne van-e minden fontos kitétel, hogy adott esetben garantáltan fizessen a biztosító.

A szakemberek elképzelhetőnek tartanak egy, az átlagosnál jóval nagyobb, országos árvizet, az idén ugyanis a sokéves maximumot is meghaladó mennyiségű hó esett a Duna felső szakaszának vízgyűjtőjén.

Belvízvédelmi készültségi fokozatok  Fotó: vizugy.hu

Az Országos Vízjelző Szolgálat adatai alapján az Inn torkolata, vagyis Passau felett több mint négy köbkilométer víznek megfelelő hó volt a hegyekben, ami jóval több, mint a nagy árvizeket hozó 2006-ban vagy 2012-ben volt.

A Pozsony feletti vízgyűjtőnél több mint 15 köbkilométer víz lehet, ami szintén meghaladja a sokéves maximumot. Ezek alapján pedig nem kizárható, hogy a hirtelen jött enyhe időjárás hatására az Alpok legmagasabb pontjain is felgyorsult az olvadás. 

Neked ajánljuk
Katasztrofális áradások nyomaira bukkantak a Marson Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Fontos árvízvédelmi fejlesztés történt az Alsó-Tisza vidékén Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam