2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sosem látott árvíz lesz Magyarországon?

Szakértők szerint idén akár az elmúlt évek legnagyobb árvizére számíthatunk, a rekordmennyiségben felhalmozódott hó és az enyhe időjárás miatt felgyorsult olvadás miatt. A biztosítók szerint érdemes átnézni és frissíteni a biztosítást, hogy adott esetben garantált legyen a kártérítés. 

A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. közleménye nyomán a privatbankar.hu írt arról, hogy a veszélyeztetett szakaszokon lévő ingatlanok biztosítását még most érdemes átnézni, hogy kiderüljön, benne van-e minden fontos kitétel, hogy adott esetben garantáltan fizessen a biztosító.

A szakemberek elképzelhetőnek tartanak egy, az átlagosnál jóval nagyobb, országos árvizet, az idén ugyanis a sokéves maximumot is meghaladó mennyiségű hó esett a Duna felső szakaszának vízgyűjtőjén.

Belvízvédelmi készültségi fokozatok  Fotó: vizugy.hu

Az Országos Vízjelző Szolgálat adatai alapján az Inn torkolata, vagyis Passau felett több mint négy köbkilométer víznek megfelelő hó volt a hegyekben, ami jóval több, mint a nagy árvizeket hozó 2006-ban vagy 2012-ben volt.

A Pozsony feletti vízgyűjtőnél több mint 15 köbkilométer víz lehet, ami szintén meghaladja a sokéves maximumot. Ezek alapján pedig nem kizárható, hogy a hirtelen jött enyhe időjárás hatására az Alpok legmagasabb pontjain is felgyorsult az olvadás. 

Neked ajánljuk
Több ezer kanadainak kellett elhagynia az otthonát az áradások miatt Több országban is komoly problémákat okoznak az esőzések Katasztrófahelyzet Olaszországban Ember és természet fesztiválja Gödöllőn Floridában mernek nagyot álmodni
Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam