2018. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Afganisztánban szomjúság kínozza a gyerekeket

Közel egymillió embert, köztük félmillió gyereket érint az Afganisztán 34 tartománya közül 22-t sújtó aszály – jelentette az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF. A szervezet most anyagi segítséget kér a gyerekek megsegítésére. 

Az UNICEF közleménye szerint az aszály miatt a vízi erőforrások 20-30 százaléka kiszáradt, aminek kegyetlen következménye lehet abban a tíz tartományban, amelyekben az élelmiszer-ellátás bizonytalansága és az iható víz hiánya miatt már így is komoly problémát jelent az alultápláltság.

Az aszály által leginkább érintett tartományok között van az országban dúló fegyveres konfliktus által leginkább sújtott dél-afganisztáni Hilmend és Kandahár, illetve kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány is.

Toby Fricker, az UNICEF szóvivője elmondta, hogy az aszály által különösen sújtott tizenhárom tartományban a 2017 októbere és 2018 februárja közötti fél évben az átlagoshoz képest 30 százalékkal kevesebb csapadék hullott. Más források szerint ennél is több, 60 százalékkal kevesebb csapadék hullott.

Félmillió afgán gyermeknek nem jut elegendő ivóvíz Fotó:Wikimedia

Az UNICEF-nek  mintegy 10 millió dollárra, azaz  körülbelül 2,5 milliárd forintra lenne szükség az érintettek megsegítésére.

Neked ajánljuk
Aszály: Afganisztánban kétmillió embert fenyeget éhezés Tragédia: legalább hatvan halottja van az afgán áradásoknak Közel egymillió embert sújt az aszály Afganisztánban Már a vadon élő állatok ürülékében is jelen van a műanyag Mely veszélyes kémiai anyagok hozhatók összefüggésbe a műanyag csomagolásokkal?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam