2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kamaszok vesztették életüket az izraeli árvízben

A dél-izraeli Negev sivatagban az elmúlt napokban leesett nagy mennyiségű csapadék miatt áradás alakult ki. A helyi rendőrség és mentőszolgálat tájékoztatása szerint a természeti katasztrófában kilenc fiatal meghalt, további tízet pedig még keresnek.

A 17-18 éves fiatalok egy 25 fős túracsoport tagjaként tartózkodtak a sivatagban, amikor az árvíz magával sodorta őket. Az áldozatok a Bnej Zion katonai akadémia diákjai voltak.

A túrázók keresésében az izraeli biztonsági erők és katonai helikopterek is részt vesznek, a Zafit folyó medrét pásztázzák, amely a Holt-tenger déli részénél fekvő hasadékvölgybe vezet.

Izraelben nagy mennyiségű csapadék esett az utóbbi napokban, amely országszerte áradásokat idézett elő.

Április 24-én egy 17 éves palesztin lány fulladt árvízbe Betlehem közelében, egy izraeli–arab kamasz pedig ugyancsak a sivatagos Dél-Izraelben vesztette életét a hirtelen jött áradások miatt.

Neked ajánljuk
A monszun időszak csapadékmennyiségének hússzorosa zúdult Ausztráliára Katasztrófa Indonéziában: ismét a víz az úr Az emelkedő tengerszint miatt újra kellene tervezni a kikötőket Nagy-Britannia eddig megbukott klímavédelemből? Hatalmas naperőmű épülhet Ukrajnában
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam