2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímazavar: árvíz tombol Szomáliában is

Néhány nappal ezelőtt a Közel-Keleten követeltek halálos áldozatokat a villámáradások, most pedig Afrikában, a sokszor szárazsággal küzdő Szomáliában kellett több tízezer embernek elhagynia az otthonát az árvizek miatt. A világnak egyre gyakrabban kell szembenéznie a klímaváltozás okozta katasztrófákkal. 

Szomáliában, a perzselő hőhullámokról és az időszakos szárazságról ismert ország középső részén egész településeket öntött el a víz.

Országosan mintegy félmillió főt érintettek az áradások. Eddig mintegy 170 ezer embernek kellett elhagynia otthonát – mondta az ENSZ szomáliai megbízottja.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a Közel-Kelet több országát is villámáradások sújtották. Izraelben az ország déli részén az esőzések után hirtelen lezúduló vízfolyam elsodort egy tinédzserekből álló csoportot. Közülük 10-en vesztették életüket. Mintegy 100 km-re északra, a szomszédos Jordániában is hatalmas áradások voltak. 

Nemcsak Egyiptomban, de az Egyesült Államokban is homokvihar tombolt.  Az USA-ban egy ember életét vesztette és 15-en megsérültek, amikor mintegy 20 jármű egymásba rohant. 

Kínát pedig földcsuszamlások kínozzák. A leomló földtömeg összesen 9 bányászt temetett maga alá. 

Neked ajánljuk
A tartós aszály és a gabonaimport kimaradása a katasztrófa szélére sodorta Szomáliát A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában Több ezer látogatónak kellett elhagynia a Yellowstone-t Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam