2019. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tragédia: legalább hatvan halottja van az afgán áradásoknak

Az afgán áradások az idei évben is tragédiával végződtek: a helyi katasztrófavédelem jelentése szerint legalább hatvan ember életét vesztette, és öten megsérültek. Az árvíz miatt sokan utcára kényszerültek: 340 lakóház ugyanis teljesen megsemmisült, további 663-ban pedig komoly károk keletkeztek. 

A katasztrófavédelem közleménye szerint az áradások következtében több száz haszonállat is elpusztult, és mintegy 392 ezer négyzet-kilométernyi termőföld művelhetetlenné vált.

Omar Mohammedi, az afgán katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a hatóságok a nemzetközi és nemzeti szervezetekkel együttműködve dolgoznak a természeti csapások által érintett lakosok ellátásán.

A természeti katasztrófák a dél-ázsiai országban szinte minden évben rengeteg áldozatot követelnek, és több száz házat tesznek tönkre. 

Neked ajánljuk
Legalább 42 ember belehalt a Nigert sújtó árvizekbe A Földet éltető óceánok lehetnek az emberiség legnagyobb ellenségei Történelmi tragédia: óriási pusztítást végzett a Dorian hurrikán Még több elektronikai hulladékot termelünk Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam