2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Víztakarékossági mecénásprogrammal segítik az óvodákat és az iskolákat

Vizeink szennyezésének és pazarlásának visszaszorítása érdekében a Vízinnovációs Kft.  néhány évvel ezelőtt szemléletformáló programot indított. Mivel a kezdeményezésre óvodák és iskolák is nyitottak voltak, környezettudatos tevékenységük elősegítésére mecénásprogramot hoztak létre. 

A Vízinnovációs Kft. munkatársa elmondta, hogy azért érdemes a mindennapokban is figyelmet fordítani a víztakarékosságra, mert a minőségi takarékos eszközök használatával – csapok, zuhanyok, WC-tartályok – egy lakás, étterem, egy intézmény víz- és csatornaszámlája akár 30 százalékkal is csökkenhet.

A projekt megalkotói azt tapasztalták, hogy a környezetvédő takarékossági programra óvodák és iskolák is nyitottak, az esetek többségében azonban a takarékosságot segítő eszközöket, például csapokat vagy tartályokat nem tudták megvásárolni, ezért kitaláltak egy inspiráló szándékú megoldást. Az Önmagunkon túl programban a gazdasági élet szereplői – akik bevallásuk szerint maguk is megelégedéssel használják a víztakarékos eszközöket – szponzorálnak egy szívükhöz közel álló intézményt.

Fókuszban a víztakarékosság Fotó: Freepik

A VI. kerületben található Szív óvodát például két vendéglátóhely segítette hozzá a víztakarékos eszközökhöz. A felajánlott csapok, zuhanyok és WC-tartályok felszerelését és üzembe állítását követő első két hónapban átlagosan 35 százalékkal csökkent az óvoda vízfogyasztása, havonta átlagosan 25 köbméter vizet takaríthat meg. 

A program célja, hogy Magyarország összes óvodájához, iskolájához eljussanak a kezdeményezéssel.

Neked ajánljuk
A Duna vízhozamának 30-szorosával pusztít a Jangce Óriási károkat okoztak a hétvégi viharok Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét 85 000 kg újrahasznosított anyagból készült a Nike párizsi üzlete Különleges szobrok idézik meg a vadonélő állatok szépségét
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam