2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villámárvíz sújtott több német települést

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt villámárvíz sújtott több települést Németországban. A legnagyobb károk Hessen és Rajna-vidék-Pfalz tartományban keletkeztek. Az ország északkeleti részén mindeközben aszály van: Berlinben például az elmúlt egy hónapban alig esett az eső.

Herrsteinben több mint másfél méter magasan áll a víz a házakban, Birkenfeld járásban pedig négy településen összesen 360 épület került víz alá, és legkevesebb 50 gépkocsiban károk keletkeznek. A német meteorológiai szolgálat adatai szerint 

Bruchweilerben három óra alatt négyzetméterenként 147 liter csapadék hullott.

Heves vihar érte el Bochumot is, ahol villámcsapás ért két nőt – mindketten súlyos állapotban kerültek kórházba, egyiküket újra kellett éleszteni.

Januárban is hatalmas árvíz sújtotta Németországot Fotó: MTI/EPA/Ronald Witte

Németország csaknem egész területén az évszakhoz képest két hete rendkívüli meleg van; a napi csúcshőmérséklet meghaladja a 30 Celsius-fokot, és míg az ország északkeleti részét aszály sújtja – Berlinben például május eleje óta alig 5 liter csapadék hullott négyzetméterenként –, a déli területeken szinte egymást érik a zivatarok, helyenként pedig a felhőszakadások és az emiatt kialakuló villámárvizek.

Neked ajánljuk
Újabb részletek a Sydney-t és környékét sújtó árvízről Újabb részletek a Sydney-t és környékét sújtó árvízről Lebegő kertekkel a klímaváltozás ellen? Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam