Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villámárvíz sújtott több német települést

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt villámárvíz sújtott több települést Németországban. A legnagyobb károk Hessen és Rajna-vidék-Pfalz tartományban keletkeztek. Az ország északkeleti részén mindeközben aszály van: Berlinben például az elmúlt egy hónapban alig esett az eső.

Herrsteinben több mint másfél méter magasan áll a víz a házakban, Birkenfeld járásban pedig négy településen összesen 360 épület került víz alá, és legkevesebb 50 gépkocsiban károk keletkeznek. A német meteorológiai szolgálat adatai szerint 

Bruchweilerben három óra alatt négyzetméterenként 147 liter csapadék hullott.

Heves vihar érte el Bochumot is, ahol villámcsapás ért két nőt – mindketten súlyos állapotban kerültek kórházba, egyiküket újra kellett éleszteni.

Januárban is hatalmas árvíz sújtotta Németországot Fotó: MTI/EPA/Ronald Witte

Németország csaknem egész területén az évszakhoz képest két hete rendkívüli meleg van; a napi csúcshőmérséklet meghaladja a 30 Celsius-fokot, és míg az ország északkeleti részét aszály sújtja – Berlinben például május eleje óta alig 5 liter csapadék hullott négyzetméterenként –, a déli területeken szinte egymást érik a zivatarok, helyenként pedig a felhőszakadások és az emiatt kialakuló villámárvizek.

Neked ajánljuk
Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Árvízkatasztrófa Irakban Az esővízgyűjtő tavak igazi menedékhelyek lehetnek Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam