2018. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A víz már luxuscikknek számít Egyiptomban

Globálisan is egyre komolyabb problémát jelent a vízhiány. Fokvárosban hamarosan végleg el kell zárni a csapokat, de más világvárosokat is hasonló tragédia fenyeget – a rémálomnak pedig még mindig nincs vége. Egyiptomban brutálisan megemelték az ivóvíz árát, így az már szinte luxuscikknek számít.

Jelentősen, 45 százalékkal emelte a vezetékes ivóvíz árát az egyiptomi kormány; ezzel egy időben a csatornadíjak 12 százalékkal nőttek. Az ivóvíz már tavaly augusztusban is jelentősen megdrágult, akkor a csatornadíjjal együtt másfélszeresére emelték az árát.

Egyiptomban már drága megnyitni a csapot Fotó: Pexels

A döntés része annak az intézkedéscsomagnak, melyet Kairó a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kapott 12 milliárd dolláros mentőcsomagért cserébe vállalt.

Ennek része az üzemanyag és az elektromos áram állami támogatásának csökkentése, forgalmi adó bevezetése és az egyiptomi font árfolyamrögzítésének megszüntetése.

Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
2050-re 143 millióra nőhet az éghajlatváltozás miatt elvándorlók száma A gyerekeket veszélyezteti leginkább a vízhiány A homokkalózok megjelenése is jelzi a globális homokhiányt A remény cseppjei: komoly áttörést érhetnek el a víztisztításban A tengerszint-emelkedés miatt rengeteg sziget lakhatatlanná válhat