2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tilos a vízfogyasztás Mágocson

„Kútfelújítási munkálatok során olyan műszaki probléma adódott, amely miatt a mágocsi víz ivásra és fogmosásra sem alkalmas” – írja közleményében a Mezőföldvíz Kft. Jelenleg lajtos kocsik járják az utcákat, valamint a szolgáltató a város több pontján mobil tartályos vízvételezési pontokat hozott létre.

Pár hete vízkorlátozást vezettek be Mágocson, ami azóta is fennáll. Kezdetben azt feltételezték, hogy a szántóföldi művelésekhez, permetezésekhez, illetve a helyi lakosság a kerti locsoláshoz használja a vizet. Mostanra kiderült, egy ipari területen történt csőtörés okozhatta a nagy mennyiségű vízelfolyást. Akkor már felvetődött, hogy szükség lenne egy új kút fúrására, amely révén megszűnne a vízhiány a magasabban fekvő utcákban is.

„Jelenleg folyamatban van egy új kútnak a fúrása, melynek során a fúráshoz használatos iszapréteg átszakította az egyes számú kútnak a szűrőjét” – tájékoztatta a bama.hu-t Éreth Attila, a cég főmérnöke, aki azt is elmondta,  hogy a problémát az okozta, hogy sérült lehetett a kút szűrője. 

Tavaly Orfűn is problémák akadtak a vízellátással Fotó: MTI/Sóki Tamás

Már megtörtént a víz fertőtlenítése, a hálózat öblítése, és levették a vízmintát, aminek eredményére még várni kell. A vízszolgáltató cég közleményében leírta, hogy szakemberei folyamatosan dolgoznak a hiba kijavításán, és az önkormányzattal egyeztetve értesítik majd a lakosokat, amennyiben a vezetékes víz újra fogyaszthatóvá válik.

A szolgáltató kedden a város több pontján mobil tartályos vízvételezési pontokat hozott létre – Szociális Gondozási Központ, illetve az Árpád utca és a Jókai köz sarkán –, ahol a lakosok fogyasztható ivóvízhez juthatnak. Továbbá lajtos kocsik járják a város utcáit.

Neked ajánljuk
Víz a sivatagban? Egy új találmánynak köszönhetően ez is lehetséges már Fontos változások a kozmetikumok körül Kutatók mikrohullámmal változtatták hidrogénné a műanyagot „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Robothalak segítségével vizsgálták a halrajokat tudósok
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam