2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Izrael segítene Irán vízproblémáján?

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak. 

A YouTube-ra feltöltött üzenetben az izraeli kormányfő bejelentette, hogy országa – szemben az általa kegyetlennek és elnyomónak nevezett teheráni rezsimmel – az iráni nép oldalán áll, és segíteni szeretné neki.

Netanjahu az izraeli csepegtetős öntözési technológiát ajánlotta fel, és azért csak interneten keresztül, mert – mint mondta – sajnos az izraeliek személyesen nem utazhatnak a perzsa államba. A Netanjahu által ajánlott új, perzsa nyelvű honlapon a szennyvíz visszaforgatási technológiájának részleteit, valamint korszerű öntözési eljárásokat mutatnak be szakemberek, hogy ezzel segítsenek az irániakon.

A segítségnyújtás ötlete sajnos komoly politikai ellenérzéseket váltott ki. 

Neked ajánljuk
Történelmi mélyponton Izrael vízkészlete Egy sivatagos ország, mely az édesvízre építette jövőjét Esőért imádkoznak Izraelben és Szíriában Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam