2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön a csapadékvízadó?

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső komoly kihívásokkal állítja szembe Kiskunhalast is. A város vezetése a csapadékvíz-elvezetés problémáját egy olyan intézkedéstervvel orvosolná, amely szerint közműdíjat kellene fizetniük a kiskunhalasiaknak. A végső döntés előtt a lakossággal is egyeztetnek majd. 

A tervezet szerint a telken belül keletkező csapadék telken belül nem tárolható vagy el nem szikkasztható részét be kell vezetni zárt rendszeren keresztül a közterületi csapadékelvezető rendszerbe, amely után csekély összegű közműdíjat kell majd fizetni. A telekről kikerülő és nem a befogadóba vezetett csapadék után viszont jelentősebb összegű díjat szednének be – írja a Sztárklikk nyomán a portfolio.hu.

Mint kiderült, a probléma súlyos: a hirtelen lezúduló zivatarok megbénítják a közlekedést, mert felgyűlik a csapadékvíz. A város belterületén jól kiépült a rendszer, itt kisebb a baj, viszont a kertvárosias területeken a csapadékvíz-elvezetési és szikkasztórendszer nincs teljesen kiépítve, illetve meglehetősen hiányos. Ezért döntött az önkormányzat az intézkedési tervről.

Kiskunhalason súlyos problémákat okoz a hirtelen lezúduló csapadék Fotó: MTI/Pozsgai Ákos

Arra ösztönöznék az ingatlantulajdonosokat, hogy a telkükre hulló csapadékot a telkükön belül kezeljék, ne terheljék vele a közterületi hálózatokat.

A város vezetése közleményében arról ír, hogy a részleteket a következő hónapokban kidolgozzák. „Kiemelt célunk azonban, hogy a végső döntés megszületése előtt Kiskunhalas Város lakosságával minél szélesebb körben egyeztessünk, így lakossági fórumok keretében kívánjuk az intézkedési terv minden részletét kidolgozni. Ezáltal minden érintettnek lehetősége nyílik majd észrevételeit, javaslatait elmondani” – fogalmazott a városfejlesztési feladatellátás irányításával megbízott alpolgármester, Farkas Dániel.

Neked ajánljuk
A globális felmelegedéssel indokolják a példátlan indiai és bangladesi időjárást Nem jön országos, áztató májusi eső Hogyan alakítja Szaúd-Arábia a sivatagot termőfölddé? (videó) Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam