2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

20 milliárdos fejlesztés a Fertő partján

2020–2021-re készülhet el a Fertő tavi fejlesztési projekt, amelynek tervezésénél figyelembe vették, hogy a beruházás ökológiai szempontból is fenntartható legyen: így például a Fertőrákosról bevezető új út kialakításánál ügyelnek majd arra, hogy ne vágják el a terület védett állatainak keresztirányú mozgását.

A június 15-én tartott sajtótájékoztatón a Magyar Turisztikai Ügynökség stratégiai és fejlesztési vezérigazgató-helyettese, Gajda Tibor elmondta, hogy a Fertő Part névre keresztelt projekt jelenleg a legnagyobb a maga nemében. 

Az idén megkezdődő beruházás I. ütemében létrejön egy új vitorlás- és hajókikötő, 500 férőhelyesre bővítik a horgászcsónak-kikötőt, megnövelik és korszerűsítik a strandot, létrehoznak egy kempinget és két fogadót, összesen mintegy 400 férőhellyel, sportpályákat építenek, éttermet és több kisebb vendéglátóhelyet alakítanak ki, valamint felépítenek egy olyan látogatóközpontot is, ahol a térség turisztikai látnivalóit mutatják be. A látogatók számára 1000 gépkocsit befogadó parkolót alakítanak ki. A projekt II. ütemében többek között egy 100 férőhelyes szállodát is építenek majd.

Gajda Tibor hangsúlyozta, hogy a Fertő tó magyar oldalán megvalósuló beruházás egész évben fogad majd egyéni vendégeket, osztálykirándulásokat és sporttáborokat.
A Sopron–Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Kárpáti Béla többek között azt hangsúlyozta, hogy ez a fejlesztés alapvetően meghatározza majd a turisztikai térség megítélését, s fogadókapuként is funkcionál majd.

Letisztult, a tájat érvényesülni hagyó épületek szerepelnek a projekt tervein Fotó: Sopron–Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt.
Neked ajánljuk
Így néz ki a Balaton az űrből nézve A hazai vizeket is érinti a biológiai invázió Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Elbúcsúzhatunk az ismerős időjárástól?
Tovább a forrásra: turizmus.com
Vissza
Hírfolyam