2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még büszkébbek lehetünk a budapesti gyógyfürdőkre

Budapest leghíresebb fürdői nemcsak lenyűgöző látványuk miatt, hanem hamarosan környezetvédelmi okokból is kivételesek lehetnek. Az uniós közbeszerzési adatok szerint ugyanis energiahatékonysági átalakítást végeznek a főváros 6 gyógyfürdőjén. 

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával megvalósuló energiahatékonysági korszerűsítést végeznek:

  • a Palatinus Strandfürdőn,
  • a Széchenyi Gyógyfürdőn,
  • a Pesterzsébeti Sós-jódos Fürdőn,
  • a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőn,
  • a Paskál Gyógyfürdőn,
  • a Dandár Gyógyfürdőn.
A Palatinus Strandfürdő is zöldebb lesz Fotó: palatinusstrand.hu

A Széchenyi kivételével mindegyik szabadidőközpontban napelemeket szerelnek fel, több intézményben nyílászárókat cserélnek, a pesterzsébeti, a csillaghegyi és a Dandár-fürdőben pedig hőszivattyút alakítanak ki. Emellett javítják a fürdők hőszigetelését is.

A Magyarországon zajló, a fővárost különösen is érintő turisztikai fellendülésből jelentősen profitáló fürdők költséghatékonyságát tovább növelik majd az uniós támogatással megvalósuló energetikai fejlesztések. A zöldberuházások emellett csökkentik a létesítmények károsanyag-kibocsátását is.

Neked ajánljuk
Pert indított a Greenpeace a Fertő tavi beruházás kapcsán Komplex vízvédelmi fejlesztések valósultak meg szerb–magyar együttműködésben A magyarok a közös cselekvés erejében bíznak a klímaváltozással szemben Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam