2018. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A palackozott víz vagy a csapvíz a jobb?

A palackozott víz tényleg jobb, mint a csapvíz? Erre a kérdésre kereste a választ a brit Channel 4 televízió Food Unwrapped című műsor vezetője, Jummy Doherty, aki Nagy Britannia ivóvízkészletét vette górcső alá. 

A televíziós a szigetországban tett körútja alapján arról számolt be, hogy a csapvíz a kalciumtól a magnéziumon át egészen a nátriumig számos ásványi anyagot tartalmaz.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy minél keményebb a víz a lakóhelyünkön, annál több kalcium van benne.

Minél keményebb a csapvíz, annál jobb Fotó: Pixabay

Susan Lanham-New táplálkozási szakértő a műsor házigazdájának elmondta, hogy a kemény vizes területeket több jel is elárulja: ilyen egyebek mellett a vízkőlerakódás a teáskannában vagy a csapból kifolyó víz ködös színe. 

Mivel a felnőttek számára 700 mg az ajánlott napi kalciumbevitel mennyisége, ennek egyötöde származhat egy liter csapvízből naponta, ha valaki kemény vizes területen él.

„Nagyon alábecsüljük az egyszerű csapvizet. Engem lenyűgöz, mennyi jó van benne” – emelte ki a szakértő, aki szerint a palackozott ásványvíz azok számára lehet kiváló alternatíva, akik lágy vizes területeken élnek. 

Neked ajánljuk
A palackozott víz az évszázad marketingtrükkje? Se bubis, se mentes – öntsünk inkább csapvizet a pohárba! Vízválság: milliók szorulnak humanitárius segélyre Afganisztánban Napsütésben a szemét is a klíma ellen fordul Zero waste bevásárlózacskó
Tovább a forrásra: news.noinetcafe.hu
Vissza
Hírfolyam