2019. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófa Iránban: ivóvízért tüntető emberekre lőttek a katonák

A vízhiány miatt tüntető tömegbe lőttek bele az iráni biztonsági erők az ország délnyugati részén. A hatóságok közlése szerint az összetűzésben egy ember megsérült, halálos áldozatok szerencsére nem voltak. 

Horramsár városban és környékén azért vonultak ki az emberek az utcákra, mert otthonaikban piszkos, sós víz folyik a csapból. Az iraki határhoz közeli Huzesztán tartomány településein múlt héten kezdődtek az eleinte békés tüntetések.

Vasárnap reggel viszont Horramsárban a demonstrálók már köveket hajigáltak a biztonsági erők felé, ablakokat törtek be, pénzkiadó automatákat rongáltak meg. Az alábbi videófelvételen fegyverropogás hallatszik, miközben nők és gyerekek menekülnek az utcákon.

Az állami televízió vasárnap délután már arról adott hírt, hogy helyreállt a béke a városban, több tüntetőt őrizetbe vettek a hatóságok. A híradás szerint egyes demonstrálóknál lőfegyver is volt.

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) jelentéséből kiderül, hogy

Iránt az utóbbi tíz évben olyan súlyos, kiterjedt és hosszan tartó szárazság sújtotta, amelyre 30 éve nem volt példa.

Az iráni meteorológiai szolgálat szerint az ország területének 97 százalékán tapasztalható valamilyen mértékű szárazság. Szakértők az ésszerűtlen vízgazdálkodás miatt sokat bírálják a kormányt.

Neked ajánljuk
Történelmi tragédia: óriási pusztítást végzett a Dorian hurrikán Egyre rosszabb a helyzet: súlyos vízhiány fenyeget Ess, eső, ess! Tiszta ruha, vegyszerek nélkül? Egyszerűsítsük együtt az életünket
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam