2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapesten ingyenes vízosztással segítenek a hőség elviselésében

Az egyre elviselhetetlenebb hőség miatt Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén: locsolják az utakat, vizet osztanak, és egy órával tovább tartanak nyitva a strandok. 

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-t tájékoztatta arról, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. a hőségriadó ideje alatt 20 kocsival locsolja a budapesti utakat, nappal a lakótelepek, a sűrűn lakott városrészek útjait, az éjszakai műszakban a főútvonalakat. A sínek hűtését a BKV megrendelésére végzik az adott vonalakon és időszakban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendkívüli hőség miatt július 29-én országosan életbe léptette a vörös kódot. 

Vízosztás a hőségben Budapesten a Deák téren  Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. által üzemeltetett strandok – Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői – a hőségriadó ideje alatt 1 órával tovább tartanak nyitva. A hét elejétől vízautomatákat helyeztek ki, ahol mindenki ingyenes juthat folyadékhoz. 

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy a FŐKERT Nonprofit Zrt. április közepétől október végéig működteti a kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken található több mint 100 szökőkutat, díszkutat, csobogókat, ivókutakat, a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli.

Neked ajánljuk
Gyorssegély a hőségben a fővárosi túlélőknek A víz miatt alakult ki tartós konfliktus Egyiptom, Szudán és Etiópia között A fővárosnak nincs terve dugódíj bevezetésére Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam