2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért érdemes csapvizet fogyasztani

Az idei nyár is forrónak ígérkezik, ezért kiemelten fontos a megfelelő folyadékbevitel. A Magyar Víziközmű Szövetség szerint a melegben a legideálisabb szomjoltó a csapvíz, amely nemcsak olcsó és egészséges, hanem még biztonságos is. 

A Magyar Víziközmű Szövetség több érvet is felsorakoztatott arra vonatkozóan, hogy a kánikulában miért érdemes csapvizet fogyasztani.

  • Olcsó!1 m3, azaz 1000 liter csapvízzel pontosan 2000 db ½ literes palackot lehet megtölteni. 1 m3 víz ára Magyarországon átlagosan 260 Ft /m3, tehát, ha kiszámoljuk, akkor egy félliteres flakont pontosan 13 fillérből tudunk megtölteni.
  • Könnyen elérhető. Hazánkban mindenhol rendelkezésre áll a jó minőségű csapvíz, Magyarországon a vezetékes ivóvízzel ellátott települések aránya 100 százalékos.
  • Egészséges! A csapvíz tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges és elégséges ásványi anyagokat.
  • Biztonságos! Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz. A víziközmű-szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott ivóvizet.
A csapvíz változatosan fogyasztható Fotó: Pexels

Nagy Edit, a MaVíz főtitkára arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy „amikor napjainkban egyre többen, egyre tudatosabban élnek, fontos arra is figyelni, hogy a műanyag palackok vásárlásával és hazacipelésével ne vesződjünk, ne szennyezzük a környezetet velük.

A csapvíz fogyasztásával nem termelünk hulladékot, hiszen palackba, kulacsba töltve bárhová magunkkal vihetjük.”

„Magyarországon kivételesen szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az országban mindenhol fogyasztható a csapvíz és a szolgáltatók által fenntartott nyilvános kutak vize is. Őszintén ajánlom tehát fogyasztásra mindenkinek, egészségükre!” – tette hozzá Nagy Edit. 

Neked ajánljuk
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok Fordulat a Sajó ügyében 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: maviz.org
Vissza
Hírfolyam