2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Majdnem annyira meleg a Balti-tenger, mint a Földközi

Továbbra sem enyhül a kánikula Németországban, ahol augusztus 2-án már a Földközi-tenger vizének hőmérsékletét is megközelítette a Balti-tenger vize az északnémet partoknál.

A szövetségi tengerhajózási és vízrajzi hivatal adatai szerint az egyik legnépszerűbb fürdőhelyen, a Rostock mellett Warnemündénél 24 Celsius-fokos a tengervíz hőmérséklete. A Lübeck térségében fekvő Timmendorfnál 25 fokot, a lengyel határnál fekvő Ueckermündénél pedig az Észak-Európa helyett a francia Riviérára jellemző 27 fokot mértek, szemben a Balti-tenger németországi partvidékén július végén, augusztus elején megszokott 17-19 Celsius-fokkal.

A lengyel partvidéken már több strandot le kellett zárni algásodás miatt. A Balti-tenger németországi részén erre egyelőre nem volt szükség, de a veszélyes baktériumok elszaporodása miatt számos tóban és folyószakaszon megtiltották a fürdőzést.

Majdnem annyira meleg a Balti-tenger, mint a Földközi Fotó: Pixabay

Hamburgban július végén az Ironman nemzetközi triatlonverseny résztvevői úszás helyett is futottak, mert a magas kékalga-koncentráció miatt nem engedték be a sportolókat az Alster folyóba.

A természetes vizek felmelegedése miatt országszerte egyre nagyobb gond a halpusztulás. A legsúlyosabb helyzet éppen Hamburgnál alakult ki, a városban és környékén az utóbbi napokban több tonna haltetemet emeltek ki. 

A szövetségi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint továbbra is száraz és meleg idő várható, a napokban akár 38 fokos hőség is lehet.

Neked ajánljuk
Egyelőre nem pótolható a pátkai víztározóból a Velencei-tó vize Tömegek vízellátását veszélyezteti a Jemennél szivárgó olajszállító Először keltek ki teknősök ennyire északon (videóval) Már működik a tiszaburai mobil ivartalanító állomás Kína búcsút mondott a bitcoinbányáknak
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam